Wonen in Duitsland

Wonen in Duitsland

Waarom zou je in Duitsland gaan wonen als het ook in Nederland kan:

In het grensgebied met Emmen zijn verschillende soorten prachtige huizen te koop: Zowel twee-onder-een-kaphuizen als schitterende vrijstaande huizen. Verder zijn de zg. Resthöfe erg aantrekkelijk: voormalige boerderijen met een stukje grond in een buitengebied.

Het voordeel van verhuizen, eigenlijk emigreren, naar Duitsland is dat zowel de grond als de huizen goedkoper zijn. Ook is de kwaliteit van de huizen prima. Oostmakelaardij( www.oostmakelaardij.nl) is gevestigd in de grensstreek en heeft daardoor heel veel ervaring met het kopen van een huis in Duitsland en helpt je graag verder! Zij kunnen je o.a. informeren over aanvullende voorwaarden bij het afsluiten van een hypotheek.

Meer voordelen van wonen in Duitsland zijn de lagere prijzen voor huishoudelijke producten en levensmiddelen. Dit komt doordat het Duitse BTW tarief lager is dan in Nederland.

De Duitsers zullen jou en je gezin makkelijk accepteren en je strobreed in de weg leggen. Ze laten het aan jou over of je contact zoekt of niet. Het is echter wel zo dat men buiten de grote steden wat meer waarde hecht aan het contact met de buurt. De voorzieningen in Duitsland zijn prima en de scholen zijn goed.

Wat je niet moet vergeten:

Hoewel je bij een verhuizing naar Duitsland Nederlands staatburger blijft, moet je wel in Duitsland belasting betalen. Als je echter in Nederland blijft werken, wat natuurlijk prima kan in een grensstreek, valt de inkomstenbelasting niet onder het Duitse belastingstelsel.

Denk verder goed na als je gaat verhuizen met kinderen of de kinderen in Nederland naar school ( blijven) gaan of de overstap naar een Duitse school gaan maken. Voor allebei is wat te zeggen. Verder is de wetgeving rondom de sociale zekerheid behoorlijk complex. Laat je ook hier goed over voorlichten. Tot slot is ook de regelgeving rondom het meenemen van je eigen auto naar Duitsland nogal veelomvattend. Check goed of het uiteindelijk de moeite loont om je auto mee te nemen of dat het simpeler en voordeliger is om in Duitsland en auto te kopen.

Tenslotte:

Omdat Oostmakelaardij al lange tijd in de grensstreek werkt, heeft deze makelaardij een groot netwerk opgebouwd.. Hierdoor kunnen er op vragen op allerlei gebied worden beatwoord. Maak hier gebruik van en doe er je voordeel mee!

Huis kopen in Duitsland

Huis kopen in Duitsland met Holland Immocenter

Groter en goedkoper
Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je naar Duitsland zou willen verhuizen. Soms moet je vanwege werk naar een locatie in Duitsland, maar ook als je in het grensgebied woont en werkt kan het aantrekkelijk zijn om naar Duitsland te verhuizen. Het is geen groot geheim dat je in Duitsland goede, degelijke en ruimere huizen kunt kopen tegen een goede prijs. Duitse huizen zijn in de regel van goede kwaliteit en toch zijn de prijzen veel lager dan in de meeste Nederlandse steden. Dit komt simpelweg doordat het land veel groter is en er dus ook minder schaarste is aan bouwgrond. Bij www.hollandimmocenter.com helpt ze u graag bij het vinden en aankopen van een woning in Duitsland.

Kies voor een professional
Met www.hollandimmocenter.com kies je voor een professional die de Duitse huizenmarkt goed kent. Ze beschikken over de nodige expertise en over een groot netwerk in Duitsland en Nederland. Of het nu gaat om de onderhandelingen over de prijs, de taxatie of de financiering, ze staan je bij met raad en daad. Het lijkt complex om een woning in een ander land aan te kopen, maar met de juiste begeleiding blijkt dit vaak erg mee te vallen.

Kopen of huren?
Je hoeft natuurlijk niet te kopen om je in Duitsland te vestigen. Bij www.hollandimmocenter.com kunnen ze u ook adviseren bij het huren van een woning. Met een regelmatig aanbod van huurwoningen in hun eigen bestand of door te zoeken binnen hun netwerk in Duitsland zijn ze ook een steun en toeverlaat bij het huren van een woning in Duitsland.

Overige diensten
Het www.hollandimmocenter.com is een allround makelaarskantoor. Dat wil dus zeggen dat ze naast de aankoop en de huur van huizen ook hun vakkundigheid aanbieden bij het verkopen en verhuren van uw woning. Met een focus op service en kwaliteit doen de makelaars bij www.hollandimmocenter.com er alles aan om tot een uitstekend resultaat te komen voor kopers, verkopers, huurders en verhuurders.

Makelaar Duitsland

Huis kopen in Duitsland met dé makelaar

Op het moment dat je de keuze maakt om te verhuizen moet je een hoop regelen. Helemaal als je een huis wil kopen in een ander land. Als je een huis wil kopen in Duitsland dan weet je misschien niet waar je moet beginnen. Het is eigenlijk niet zo moeilijk. Om een huis te kopen heb je een makelaar nodig. Dit kan een Nederlandse makelaar zijn die samenwerkt met een Duitse makelaar. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een Duitse makelaar. Kies je voor de laatste optie hou dan even rekening met de volgende dingen.

In Duitsland zijn er tussen de 10.000 en 20.000 makelaars werkzaam. Van deze makelaars zijn er 7000 aangesloten bij de makelaarsvereniging IVD (Immobilienverband Deutschland) Het beroep van de makelaar is in Duitsland eenvoudig uit te oefenen. Er is toestemming nodig van de overheid, met een vergunning kan je als makelaar werkzaam zijn. De makelaar heeft in Duitsland dan ook geen kennis van juridische, bouwtechnische en fiscale zaken.

Commissie

Het is niet wettelijk vastgesteld hoeveel makelaarscommissie je betaalt aan de makelaar. Om vervelende situaties te voorkomen is het goed om dit soort zaken schriftelijk vast te leggen.

Het kopen van een huis

In Duitsland koop je een huis in twee stappen. Het eerste proces is het kaufvertrag, de koopovereenkomst. Het tweede proces is auflassung, het officiële gedeelte waarnaar je eigendom bent van je woning. Indien dit het geval is moet je eigendom worden ingeschreven in het grondboek (kadastar.) Pas als je bent ingeschreven in het grondboek ben je eigenaar van je woning.

Notaris inschakelen

Is er een stuk grond bij je woning en wil je zeker weten dat je hier ook eigendom van bent? Dan is het nodig om dit schriftelijk te laten vastleggen bij de notaris. Vooral omdat schriftelijke afspraken met een Duitse makelaar niet binden zijn. Deze schriftelijke verklaring van de notaris is nodig bij de auflassung en het kaufvertrag.

Dit is dus heel belangrijk om alles goed te regelen. Ben je nog op zoek naar een prachtige woning in Duitsland maar wil je wel dat alles goed wordt geregeld? Bij Oostmakelaardij.nl helpen we je graag verder om alle administratie voor je op orde te maken en alles voor je te regelen. Met de hulp van Oostmakelaardij.nl hoef jij je nergens meer zorgen om te maken.

Funda Duitsland

De Duitse variant van Funda

Iedereen kent Funda, maar waar moet je op kijken als je een huis in Duitsland wilt kopen? De naam voor de site die een overzicht geeft van de huizen die in Duitsland te huur en te koop worden aangeboden heet immobolienscout.de.

Echter, op onze eigen Funda staan ook huizen in Duitsland te koop of te huur. Samen met Holland Immocenter wordt het je dus wel erg gemakkelijk gemaakt om te zoeken in het aanbod. Dit aanbod bestaat uit allerlei typen huizen en varieert van een rijtjeshuis in een dorp tot een vrijstaand huis in een landelijk gebied en alles wat daartussen ligt.

Holland Immocenter is een makelaardij die gevestigd is in de grensstreek van Duitsland en is de grootste makelaardij in de buurt van steden als het Duitse Gronau en het Nederlandse Emmen. Doordat zij al zeer lange tijd gevestigd zijn in dit gebied en daar inmiddels de grootste makelaardij zijn, hebben ze een groot netwerk opgebouwd en kunnen zij potentiële emigranten op veel gebieden wegwijs maken. Hun persoonlijke benadering geeft net dat beetje extra aan iemand die op het punt staat om op zowel het gebied van financiën als op het persoonlijke vlak een enorme stap te maken.

Verhuizen naar Duitsland, in de grensstreek van Nederland, heeft zo zijn voordelen: de huizen zijn er goedkoper dan in Nederland en het aanbod is groot. De huizen zijn gebouwd van degelijk materiaal. Verschillende goederen zijn er, door het lagere BTW tarief, goedkoper dan in Nederland. De Duitsers die woonachtig zijn in dit grensgebied staan open voor Nederlanders en zullen hen hartelijk ontvangen. De voorzieningen zijn er prima te noemen, maar verdiep je wel in de regelgeving, want deze verschilt op sommige gebieden wel met die in Nederland. Ook op het persoonlijke vlak zijn er wat omgangsregels die het waard zijn om te weten, om zo een optimale start in een nieuwe woonplaats in een ander land te maken.

Huis Duitsland

Een huis kopen in Duitsland

Het kan voor personen om meerdere redenen aantrekkelijk zijn om een woning in Duitsland te kopen. De woonhuizen zijn in Duitsland over het algemeen groter dan in Nederland en zijn degelijk gebouwd. De tuinen die bij de woningen horen zijn ook groter dan in Nederland. Toch kun je niet zomaar even een woning in Duitsland kopen. Het Duitse recht is anders dan het recht in Nederland. Daarom moet je een makelaar inschakelen die weet hoe het Duitse recht in elkaar zit en weten wat er gedaan moet worden om een huis in Duitsland te kopen. Zo’n makelaar vind je bij Oostmakelaardij.nl. Een makelaar van Oostmakelaardij.nl zal je vanaf het begin begeleiden totdat de afwikkeling is gedaan.

Het kopen

Bij de koop van Duits onroerend goed is een notariële akte nodig. De tussenkomst van een notaris is nodig voor het maken van een koopovereenkomst van je toekomstige woning. Wil je de woning in eigendom krijgen, heb je twee overeenkomsten nodig. Dat zijn de koopovereenkomst, maar ook een overeenkomst waarin vermeld staat dat beide partijen het eens zijn dat de grond die bij het huis hoort ook wordt overgedragen aan de koper. Om kosten te besparen worden deze vaak in een overeenkomst vastgelegd. Zodra je getekend hebt, zal je je aan de koop moeten houden. Daarom is het belangrijk dat de financiering goed is geregeld wanneer je een woning in Duitsland koopt. Nu zal de makelaar die je in de arm hebt genomen je daarbij goed begeleiden. Er is een mogelijkheid om een financieringsvoorbehoud te laten opnemen. Dat kan een speling bieden van 2 tot 3 weken. Het is niet gebruikelijk om in Duitsland zo’n ontbindende voorwaarden te laten opnemen. Dus wees voorzichtig om dat te doen.

Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning geldt een vrijwaringstermijn. Een verkoper zal vijf jaar verplicht zijn om eventuele gebreken die binnen vijf jaar optreden na de aankoop, moeten verhelpen.

Koop dus niet op eigen houtje een huis in Duitsland. Maak gebruik van een goede makelaar die weet wat er gedaan moet worden om het huis dat je wilt hebben op je naam te krijgen. Voor een goede makelaar die van wanten weet, kun je terecht bij Oostmakelaardij.nl

Hypotheek berekenen voor een prachtige woning

Na twee jaar met plezier in een huurhuis gewoond te hebben, besloot ik vorig jaar om samen met mijn vriend een huis te kopen. Aangezien we allebei niet echt verstand hadden van het kopen van een huis en alles wat daarbij komt kijken, hebben we de hulp van Confinced.nl ingeschakeld. Deze hypotheekadviseur is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners, dus dit betekent dat zij officieel erkend zijn en de EHP-opleiding met goed gevolg hebben afgerond. Dit gaf ons al een geruststelling. We wilden namelijk onafhankelijk, deskundig en persoonlijk advies hebben over het kopen van een huis en de mogelijke maximale hypotheek die we zouden kunnen krijgen.

In een mail aan de hypotheekadviseur van van Confinced.nl hebben we onze financiële situatie kort uitgelegd en gevraagd wat er zoal voor ons mogelijk zou kunnen zijn. We kregen een uitgebreide mail terug en een uitnodiging om eens langs te komen voor een gesprek. We konden de week erna al terecht en het gesprek was erg informatief. Het is toch fijn om een gezicht te hebben van degene die ons adviseert bij het nemen van zulke grote beslissingen in het leven. Er werd echt naar ons geluisterd en we kregen ook slimme tips mee over aandachtspunten waar we op moesten letten als we een huis zouden kopen. Onze persoonlijke situatie, toekomstplannen en wensen werden allemaal meegenomen en er werd zelfs een planningssoftware gebruikt om een heldere prognose van onze huidige en toekomstige financiële situatie op de lange termijn te krijgen. Dit heeft ons enorm geholpen om betere keuzes te maken, dus we waren erg blij dat we persoonlijk langs waren gekomen voor dit waardevolle gesprek!

Na het gesprek kregen we een kaartje mee en konden we altijd bellen als we meer vragen hadden of eenmaal een huis gevonden hadden en we deze graag zouden willen kopen. Met heel veel geluk vonden we na 1,5 maand al een huis waar we op wilden bieden! Dankzij de hypotheekadviseur hadden we ons al goed voorbereid, dus het bieden en hypotheek regelen bij de bank ging erg vlot en makkelijk allemaal. We waren niet de enige bieder, dus het was wel eventjes spannend om af te wachten. Uiteindelijk hoorden we dat ons bod geaccepteerd was en dat was mede te danken aan de vlotte afhandeling van onze kant. Ik ben dus heel blij dat we dankzij Confinced goed voorbereid op huizenjacht gegaan zijn en dat we nu dus in ons droomhuis zitten!