Stobben frezen

Stobben frezen

Het aanleggen van een nieuw terras in de tuin, kan voor een aantal problemen zorgen, vooral wanneer er op deze plek bomen staan. Een boom die al meer dan 30 jaar op dezelfde plek heeft gestaan beschikt over een enorme wortelstronk. Voordat je het terras gaat aanleggen, zal zo’n boom met al zijn obstakels, op professionele wijze moeten worden verwijderd. De stobbe of boomstronk kan hardnekkig in de grond geworteld zitten. Zelf verwijderen is meestal geen optie.
Wigink.nl is een bedrijf wat gespecialiseerd is in bos- en boomverzorging. Bomen kappen en snoeien is een klus die dit bedrijf als geen ander kan uitvoeren. Zo ook het zogenaamde stobben frezen. De stobben(boomstronken)kunnen op specialistische wijze worden verwijderd met de stobben frees. Dit bedrijf is een van de weinigen die in het bezit is van deze krachtige, wendbare machine, die vrijwel op elke plek in de tuin aan het werk kan.

Stronken verwijderen op verschillende dieptes

De specialisten die bij Wigink.nl, werkzaam zijn hebben meer dan 20 jaar ervaring met het verwijderen van boomstronken. De stobben frees wordt gebruikt om de stronken als het ware te vermalen. Eigenlijk wordt een stobbe niet echt verwijderd maar verpulverd.
Je bent er zeker van dat de stronk is verdwenen en niet meer verder zal groeien. De pulp en/of snippers worden met de grond vermengd. Deze materie zal in de loop der tijd verteren. Een milieubewuste en natuurlijke manier van verwijdering.

Werkwijze bosbouwbedrijf Wigink.nl

Het bosbouwbedrijf zal een omschrijving van de omgeving en aanrijroute naar de freesplek moeten weten. Is deze oke, dan zal de graafmelding bij het Kadaster worden aangemeld. Als klant heb je daar geen omkijken naar. Vervolgens wordt een offerte gemaakt.

Geen inspectie vooraf
Wigink.nl., werkt door heel Nederland. Afstand is geen bezwaar. Wanneer de omstandigheden als normaal worden aangemerkt, komt dit bedrijf op een afgesproken tijdstip de stobben frezen.

Normale omstandigheden zijn o.a.:

  • Er mogen geen stukken ijzer of grote stenen in of aan de boomstronk zitten.
  • Voldoende werkruimte rondom de boomstronk.
  • Geen kabels of leidingen onder de grond rondom de freesplek
  • Stobben die niet dieper dan 20 cm beneden het maaiveld liggen
  • Stobben met een maximale Ø van 70 cm (gemeten op 10 cm boven maaiveld
Hooibergen

Hooibergen van Wigink

Richard Wigink Holten is met zijn ruime ervaring in de houtverwerking een ware specialist. Meer dan vijfentwintig jaar verwerkt hij hout en maak hij er onder anderen hooibergen van. De hooibergen zijn van hoge kwaliteit en worden voor zijn klanten op maat gemaakt, naast het maken van nieuwe hooibergen is Wigink Holten natuurlijk ook de juiste persoon voor repa- en restauratie van de hooibergen. De hooibergen zijn authentiek, een zeer succesvol product hoeft men immers niet aan te passen. Op de website: Wigink.nl zie je enkele voorbeelden van door Wigink Holten gerealiseerde hooibergen en kan je gemakkelijk in contact komen met Wigink Holten voor een op maat gemaakte offerte. Dit mede doordat de hooiberg zelf maatwerk is. Er is keus uit een grote verscheidenheid aan modellen, op deze manier is er voor iedereen een perfect passend product. Mede door de hoge kwaliteit, de ruime keus en het maatwerk is Wigink Holten een begrip in de regio.

Bos en houtproducten

Naast hooibergen kan je natuurlijk ook op Wigink.nl terecht voor ander houtwerken zoals onder andere: Gebinten, tuinhuizen en veranda’s. Ambachtelijk hekwerk behoord trouwens ook tot de mogelijkheden, kortom als je op zoek bent naar goed een bos of houtproduct hoef je niet verder te zoeken. Voor zowel grote- als kleine bosprojecten kun je er ook terecht. Bij een bosproject kan je onder andere denken aan het kappen van bomen en de verzorging van bomen (snoei). Als erkent leerbedrijf is er ook oog voor de toekomst bij Wigink Holten, er is daarnaast veel aandacht voor het milieu. Dit komt tot uiting in de verschillende keurmerken welke het bedrijf bezit zoals het FSC en PEFC keurmerk. Wigink Holten werkt dus duurzaam met betrekking tot het beheer van het bos hetgeen zorgt voor ethisch verantwoord kappen waarbij het totale bos oppervlak gelijk blijft of groeit. Gaat er een boom weg (kappen) dan komt hier dus een andere boom voor in de plaats.