VirtuFit Ultimate Pro Roeitrainer

Roeitrainer: VirtuFit Ultimate Pro 2 review

Een roeimachine is een uitrusting die specifiek wordt gebruikt in een sportschool voor een volledige lichaamstraining. Je kunt kiezen uit roeimachines die geschikt zijn voor gebruik binnenshuis of buitenshuis. Er bestaat een verscheidenheid aan slanke, uiterst verfijnde trainingsapparaten die perfect zijn voor de gezondheidstraining. Je kunt een roeier in huis hebben en deze op elk gewenst moment gebruiken om je spieren in vorm te krijgen en je gezonde levensstijl te verbeteren. Het is een uitstekende machine om de conditie te verbeteren door calorieën te verbranden en spieren op een veilige, weinig impactvolle manier op te bouwen.

Ik vond het zelf lastig kiezen welk model ik nou moest aanschaffen, omdat er momenteel zoveel verkrijgbaar is. Uiteindelijk ging ik voor de VirtuFit Ultimate Pro 2 van Fitnessapparaat.nl. Deze modelmachines worden zowel voor commerciële als voor thuisgymnastiek gebruikt en hebben een betaalbare prijs van minder dan 900 euro. Dit model is een stevige, goed ontworpen machine die zorgt voor een geweldige cardiovasculaire training.

De Ultimate Pro 2 is uitgerust met een uitstekende boordcomputer. Deze biedt tal van programma-opties voor je training en volgt nauwkeurig een breed scala aan statistieken om te zien hoe je je workout kunt verbeteren. Als je een compatibele smartphone (iPhone of Android) hebr, kun je draadloos verbinding maken met de monitor om automatisch extra feedback te krijgen op je workouts. Andere kenmerken zijn waterbestendigheid en lucht- en magnetische weerstand. Inclusief hydraulische weerstand.

De Ultimate Pro 2 is gemaakt voor comfort en verstelbaarheid met een comfortabele stoel, geweldige voetzooltjes en een uitstekende aanpasbaarheid met eenvoudig zicht op het computerscherm tijdens de training. Ze zijn perfect voor fitnessprogramma’s, omdat ze slechts een laag geluidsniveau produceren, wat gunstig is voor trainingen binnenshuis. Ze zijn gemaakt met een standaard formaat en gewicht en zijn dus makkelijk te vervoeren en nemen niet al teveel ruimte in. De Ultimate Pro 2 zal je informatie geven over de afstand, je trainingstijd en verbrande calorieën.

Dieren tekenen

Dieren tekenen

Het tekenen en schilderen van dieren is geweldig om te doen. Veel kunstenaars kiezen er voor om zich bezig te houden met paarden schilderen en tekenen. Paarden zijn dan ook geweldig om op doek of papier af te beelden. Het is de ultieme droom van veel mensen om dit ooit nog eens te gaan doen. Ga je dieren tekenen en kies je voor een paard, dan is het verstandig om de anatomie van het dier te bestuderen. De souplesse en de kracht die een paard uitstraalt is geweldig om vast te leggen op een schildersdoek. 

Ben je echter een liefhebber van huisdieren en met name katten? Dan is het fantastisch om je bezig te houden met grappige poezen zelf schilderen of tekenen. Het tekenen van dieren heeft iets speciaals. Ze lenen zich er uitstekend voor om op papier gezet te worden. 
Een dier tekenen in stappen, kan op simpele wijze online aangeleerd worden. Heb je al wat meer vaardigheden ontwikkeld op het gebied van schilderen? Dan zijn koeien schilderen een plezier om te doen. Het tekenen van koetjes en kalfjes kan zomaar een leuke hobby worden. 
Insecten zijn aantrekkelijke dieren om te gaan tekenen. Vooral een vlinder tekenen en schilderen geeft verrassende kleurige resultaten. 

Uilen

De uil is een interessante vogel, die je vooral ’s nachts kunt waarnemen. Ze hebben grote ogen waar ze heel goed in het donker mee kunnen kijken en prooien kunnen ontdekken. Ook hebben uilen iets grappigs over zich. Het schilderen van een paar simpele uiltjes is gemakkelijker dan het lijkt. Probeer eens een naambordje met uiltjes te schilderen en je zult zien dat het voor iedereen te doen is.

Kleuren mengen

Kleuren mengen

Het mengen van kleuren is eigenlijk het mengen van de basiskleuren rood, blauw, geel en rood. De kleuren die hier uit voortkomen zijn de secundaire kleuren. Mengen van kleuren moet je een beetje aanvoelen, een beetje proberen. Heb je bijvoorbeeld voor ogen om een lichte-violetkleur te krijgen om toe te passen in je schilderij? Heb je alleen maar de primaire kleuren en een diep-zwarte tint en een witte kleur? Is helemaal niet moeilijk om deze kleur te creëren met de basiskleuren.

Voorbeeld om violet-kleur te krijgen door mengen

Ga je blauw met rood mengen dan krijg je een mooie, diep-paarse tint. Meng hier zoveel wit doorheen, zodat er een licht-violette kleur ontstaat. Het mengen van kleuren is het spelen met je basiskleuren. Eigenlijk hoef je helemaal geen andere kleuren aan te schaffen dan ROOD (beter nog de magenta-kleur), GEEL en BLAUW (Cyaan is groen/blauw duidelijk nog beter).

Ga je je een beetje verdiepen in de kleurenleer dan heb je snel door dat er warme en koude tinten bestaan. Geel, oranje en rood zijn warme kleuren. Groen, blauw en violet zijn koude kleuren. Warme en koude tinten zijn complementair aan elkaar.

In de alom bekende kleurencirkel staan complementaire kleuren tegenover elkaar. Warme kleuren versterken koude kleuren en andersom. Dus oranje versterkt blauw, deze staan tegenover elkaar en geel versterkt paars, staan ook tegenover elkaar. 

Huidskleuren en andere tinten

Om een goede huidskleur te mengen heb je een aantal tinten nodig. Wit, roze en geel zijn een paar voorbeelden die je kunt gebruiken om een huidskleur mee te creëren. Het ligt er een beetje aan welke huidskleur de voorkeur heeft. Een hele blanke huid is anders dan de kleur huid van de donkere medemens. 

De kleur van hout en andere materiaalkleuren zijn heel divers. Een ijzerkleur, zal weer een andere menging nodig hebben dan een brons- of zilverkleur. Elk materiaal of voorwerp die zijn eigen specifieke tint heeft, is met acrylverf te mengen. 

Maak je gebruik van een kleurenwiel dan zul je merken dat wit, zwart en grijs er niet bij staan. Deze kleuren kunnen met elke tint worden gemengd om het beste resultaat te krijgen.