Allesvieren.nl, een feestelijke website!

Allesvieren.nl is een handige website waar je alles kunt vinden over de meest gevierde feestdagen.

Welke informatie kun je vinden op deze website?

In Allesvieren.nl kun je lezen over de oorsprong van bijzondere feesten en gebeurtenissen, wanneer en waar het gevierd wordt. Alles staat keurig op alfabetische volgorde, zodat je het prima kunt vinden. Je vindt deze onderwerpen rechtsboven in de website. Op dit moment vind je informatie over:

Halloween
Op deze site vind je alles over wanneer dit feest is, hoe dit feest gevierd wordt en in welke landen. Verder lees je over de geschiedenis van Halloween.

Hemelvaart
Over Hemelvaart lees je wat het is en wat het met Pasen te maken heeft, wanneer en waar het wordt gevierd en wat er in Nederland aan gedaan wordt.

Herfst-Equinox
Herfst-Equinox is het einde van de zomer en het begin van de herfst. Wanneer begint de herfst precies en wat betekent dit in de natuur?
Sommige bouwwerken zijn speciaal zo gemaakt dat de lichtinval handig samenvalt met de wisseling van de seizoenen. Lees er alles over op Allesvieren.nl.

Internationale Vrouwendag
Op deze dag wordt stilgestaan bij de vrouwenemancipatie. Solidariteit en strijdbaarheid staan centraal deze dag. Je leest op deze site om welke reden het op 8 maart gevierd wordt. Wat doet men eraan in Nederland? Is het vieren van deze dag nog nodig? Hoe staat het tegenwoordig met de vrouwenemancipatie? Zijn er nog veel verschillen in behandeling tussen mannen en vrouwen? Welke activiteiten worden er georganiseerd op deze dag?

IJsheiligen
Waar komt de naam IJsheiligen vandaan? Wat heeft het te maken met planten en kou?

Pinksteren
Een christelijk feest, wereldwijd gevierd. Wat heeft het met Jezus en Hemelvaart te maken? Op deze site vind je de antwoorden op al je vragen.

Deze lijst is inmiddels aangevuld met: Moederdag Waar komt Moederdag vandaan? Is het een commerciële dag of is het meer dan dat? Wanneer en waar wordt deze dag gevierd? Chinees Nieuwjaar Het Chinees Nieuwjaar wordt in steeds meer landen gevierd. Je leest iets over de legende, het Nieuwjaarsprogramma, de cadeaus die men elkaar geeft en het Lantaarnfeest, het slot van het Chinees Nieuwjaar. Ramadan Dit is een moslimfeest. Je leest waar en wanneer het gevierd wordt, over de vastenperiode, het halal voedsel en het slotfeest: het Suikerfeest.

Deze lijst zal wellicht mettertijd nog aangevuld worden met andere feesten en/of gebeurtenissen die het vermelden waard zijn. Kijk gerust eens op deze site. Het is leuk en leerzaam. Misschien is het een aanleiding om eens mee te doen met een feest waar je nog niet veel over wist. Want één ding is zeker: Alles moet gevierd worden: Allesvieren.nl

BTW berekenen

Hoe wordt btw berekend?

Je hebt waarschijnlijk veel gehoord over btw en het berekenen van BTW. Een belasting over de toegevoegde waarde (btw) is een verbruiksbelasting die op een product wordt geheven wanneer waarde wordt toegevoegd in elke fase van de toeleveringsketen (van productie tot het verkooppunt). Meer dan 160 landen over de hele wereld gebruiken btw, maar in de Europese Unie komt dit het meeste voor.

BTW is gebaseerd op het verbruik van een belastingbetaler en niet op zijn inkomsten. In tegenstelling tot progressieve inkomstenbelasting, die hogere belastingen op inkomens van hogere niveaus heft, is de btw ook van toepassing op elke aankoop.

Wat is mijn btw nummer en waar kan ik het vinden?

Als je een bedrijf hebt, zal de Belastingdienst je voorzien van jouw btw nummer. Dit nummer is ter identificatie, zodat de Belastingdienst kan zien dat je BTW-plichtig bent. Een btw nummer wordt automatisch gecreëerd bij de KVK (Kamer van Koophandel) zodra je jezelf aanmeldt als bedrijf.
Je btw nummer kun je wellicht onderaan de facturen vinden die je verstuurd naar je klanten. Het is verplicht om dit nummer op je facturen te vermelden. Als je niet meer weet waar je dit nummer kan terugvinden, kun je kijken op het uittreksel van je van de KVK hebt gekregen. Indien je deze kwijt bent kun je het opvragen bij ze. Houd er wel rekening mee dat hier kosten aan verbonden zijn.

Hoe bereken je btw?

Er zijn twee formules die nuttig zijn voor btw-berekeningen: een formule over hoe je btw aan een prijs toe kan voegen en hoe je btw van een prijs kan aftrekken.

BTW aan een prijs toevoegen

Om het btw-bedrag te berekenen dat aan een prijs moet worden toegevoegd, moeten we eerst de vermenigvuldiger berekenen. Momenteel is de btw 21%, dus:

21 delen door 100% = 0,21
0,21 + 1 = 1,21

We kunnen deze vermenigvuldiger nu gebruiken om btw te berekenen die aan een prijs moet worden toegevoegd.

Als je de btw moet toevoegen aan een product wat 100 euro kost, doe je dus 100 x 1,21 = 121 euro.

BTW van een prijs kan aftrekken

Om een bedrag vóór btw te berekenen op basis van een btw-prijs, moeten we een deler gebruiken. Deze deler wordt berekend met behulp van het huidige btw-tarief van 21%.

21 delen door 100% = 0,21
0,21 + 1 = 1,21

De deler is 1.21. Als de prijs inclusief btw 114 euro is, wordt dit bedrag genomen en gedeeld door 1,14.

114 / 1.14 = 100 euro.

Feestelijke jurken van PAUW

Heb jij binnenkort een feestje en weet jij nog steeds niet wat je dan aan moet trekken? Een feestelijke jurk is altijd goed. Op www.pauw.com verkopen ze hele leuke jurken die geschikt zijn voor elk soort feestje.

Feestelijke jurken

Op www.pauw.com verkopen ze heel veel verschillende jurken. Zij verkopen jurken voor elk seizoen. De jurken zijn van verschillende en goede merken. Je koopt dus echt een jurk van goede kwaliteit. Je betaalt dan dus wel wat meer, maar je hebt dan wel een jurk waar je jaren mee vooruit kunt. De jurken blijven mooi. Het maakt niet uit hoeveel keer jij ze wast. De jurken hebben allemaal een tijdloos model en ook de patronen zijn erg leuk. Deze jurken zijn bijvoorbeeld over vijf jaar ook nog steeds hartstikke leuk om te dragen. Zij verkopen bijvoorbeeld lange, maar ook korte jurken. Sommige jurken hebben een strak model en andere juist een wijd model. Omdat zij zo veel verschillende modellen jurken verkopen, is er altijd iets te vinden voor jou. Het maakt dus niets uit hoe oud of jong jij bent. Bij Pauw.com verkopen ze ook een jurk die geschikt is voor jou en jouw feestje. Een jurk van Pauw.com mag dus zeker niet ontbreken in jouw garderobe.

Niet alleen jurken

Op www.pauw.com verkopen ze naast de leuke jurken ook andere kledingstukken, schoenen en leuke accessoires. Zo kan jij jouw feestelijke outfit dus heel eenvoudig compleet maken. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een leuk broek of legging voor onder jouw jurkje. Of een mooi sjaal of tas die jouw outfit compleet maakt. Natuurlijk mogen ook mooie pumps of laarzen niet ontbreken onder jouw jurkje. Ook hiervoor kan je terecht op www.pauw.com. Als jij op deze site op zoek gaat naar een mooie outfit, zal jij vast en zeker slagen. Wellicht dat het zelfs lastig wordt om te kiezen tussen al de mooie en feestelijke jurken.

Veel succes en plezier met het uitzoeken van het perfecte jurkje en alvast een heel gezellig feestje toegewenst. Je zal vast en zeker opvallen in jouw mooie, nieuwe creatie!

Bowflex m5

Crosstrainer: Bowflex Max 5 Review

De crosstrainer is een tijdloos fitnessapparaat dat het meest nuttig is in uw huis en er zijn een paar veel voorkomende typen om uit te kiezen. Velen geven er de voorkeur aan om op zoek te gaan naar een loopband, hometrainer of crosstrainer. Echter, onder de vele crosstrainers die ik geprobeerd heb, kwam de flex max trainer M5 het beste uit de verf.

Het biedt een workout met een hoge calorieverbranding die u helpt om gewicht te verliezen en uw gezondheids- en fitnessdoelen te bereiken. Bovendien kan het gemakkelijk worden opgeborgen en op minder werkruimte worden gebruikt. Het biedt een veel betere prijs-kwaliteitsverhouding dan u krijgt met een loopband of elliptische trainer met een eerlijke prijs van ongeveer 1000 euro. Dus als u op zoek bent naar de beste roeimachine, dan zijn de bowflex max de topmodellen waar u het beste uit kunt kiezen. Het komt samen met gecombineerde voordelen van de elliptische trainer en de traplift in één machine. U zult hierdoor zeker een uitdagende workout tegemoet gaan. Dit is een van de grootste voordelen van de M5, omdat u met elke training van 14 minuten 2,5 keer meer calorieën kunt verbranden dan met een standaard elliptische trainer.

Bovendien kan de M5 via Bluetooth met uw smartphone worden gesynchroniseerd, wat een handige optie is voor degenen die fitness-apps gebruiken om hun trainingsroutines bij te houden voor verbeteringen. Het is een stevig en zwaar model, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat het omvalt. U bent verzekerd van een soepele workout, omdat het een Silent Magnetic-systeem en geweldige pedalen heeft. Het is een aangepaste trainer met een stijlvol display met basismetingen, zoals hartslag, verbrande calorieën en afstand. Bovendien is het een van de meest efficiënte machines, waarmee gebruikers kunnen trainen door middel van intervaltraining om het hele lichaam te trainen. Het is de beste crosstrainer voor indoor workout behoeften en biedt veel fysieke mogelijkheden voor gezondheids- en trainingsprogramma’s.