vastgoedbeheerder

Vastgoedbeheerder voor onroerend goed

Het verhuren van onroerend goed onder het beheer van een professional is een efficiënte manier om problemen als wanbetaling, niet-naleving van de huurovereenkomst, slechte bewaring van de plaats, enz. te vermijden. Met andere woorden, een vastgoedbeheerder maakt het proces voor beide partijen wendbaarder en veiliger.

Er zijn veel voordelen verbonden aan de bemiddeling van een vastgoedbeheerder, of het nu gaat om huren, kopen, verkopen of investeren in de vastgoedmarkt. Om de belangrijkste redenen te kennen om een vastgoedmakelaar te contracteren, lees dit artikel verder!

 1. Marktkennis
  Er zijn verschillende factoren die de huurwaarde van een woning beïnvloeden. Een opgeleide professional met kennis van de markt is dus de meest aangewezen persoon om de juiste prijsopgave te bepalen, zodat de eigenaar de reële waarde ontvangt en de prijs aantrekkelijk is voor geïnteresseerde partijen.

De beheerder zal de woning beoordelen en, indien nodig, tips geven om de woning nog waardevoller en aantrekkelijker te maken in de ogen van de huurder. Hij kent immers het doelpubliek en weet wat hun wensen, behoeften en betalingsmogelijkheden zijn. Naast de schatting stelt de makelaar een rapport op dat de aan het onroerend goed toegekende waarde informeert en rechtvaardigt.

 1. Publiciteit en klantenservice
  Een vastgoedbeheerder volgt onthulling strategieën die doorslaggevend zijn om mensen te vinden die geïnteresseerd zijn in het verhuren van de woning. Met andere woorden, met kennis van de markt weet hij waar het publiek naar op zoek is en hoe het zich gedraagt. Op die manier kan hij manieren schetsen om het juiste aanbod te doen om de geïnteresseerden te bereiken.

Daartoe beschikt het over verschillende middelen voor verspreiding, zoals gespecialiseerde sites, blogs, evenementen, sociale netwerken en kranten. De advertenties bevatten beschrijvingen en foto’s die de zichtbaarheid van het aanbod vergroten. Een ander voordeel is dat alle contacten en bezoeken ter plaatse worden bemiddeld door makelaars, die hierop goed zijn voorbereid.

 1. Zorg voor het eigendom
  Een van de grootste wensen van de verhuurder is om de woning aan het einde van het huurcontract in goede staat te ontvangen. Om ervoor te zorgen dat dit gebeurt, is de beheerder belast met de inspectie voor de intrede van de huurder en ook na zijn vertrek. Indien de woning niet in dezelfde staat verkeert als bij de oplevering, beschikt hij over de middelen om de huurder te doen betalen voor de herstellingen.

De inspectie van de woning moet ook worden uitgevoerd direct na eventuele renovaties die de huurder heeft uitgevoerd om de woning aan te passen aan de gewenste inrichting. Daarom wordt de termijn van inspectie, hoewel niet verplicht, ten zeerste aanbevolen, aangezien het een juridisch instrument is dat zowel de verhuurder als de huurder beschermt. Vandaar het belang van een gekwalificeerde professional om het goed uit te voeren.

 1. Analyse van de reputatie van de huurder
  Er zijn voortdurend berichten over mensen die hun eigendom hebben verhuurd aan mensen die betrouwbaar leken, maar niet aan de verwachtingen voldeden. Er zijn huurders die in de loop van de tijd slechte betalers blijken te zijn, onverantwoordelijk met andermans eigendom omgaan, geen adequaat sociaal gedrag vertonen en problemen veroorzaken voor de buurt.

Om deze problemen te voorkomen, onderzoekt de vastgoedbeheerder grondig het verleden van de persoon die wil huren. Als er zich toch een probleem voordoet, is het de vakman die het zal oplossen. Dit feit geeft de eigenaar veel meer rust en zekerheid.

 1. Opstelling van een geldig contract
  Omdat er op Internet verschillende modellen van huurcontracten te vinden zijn, denken veel mensen dat het eenvoudig is de zaak te formaliseren. De realiteit is echter niet zo. Een contract moet immers op maat gemaakt zijn, alle gemaakte afspraken bevatten en de plichten en rechten respecteren die de wet aan beide partijen oplegt.

Een slecht opgesteld contract brengt dus ernstige problemen en verliezen voor de betrokkenen mee. Daarom hebben veel makelaars een eigen juridische afdeling die verantwoordelijk is voor het opstellen en analyseren van alle contractuele voorwaarden om de garanties en verplichtingen van verhuurder en huurder te beschermen.