Woolrich W Summer Parka

Woolrich W´s Summer Parka

Ik was al een tijdje op zoek naar een goede zomerjas en de Woolrich W´s Summer Parka stond al een aantal maanden op mijn verlanglijstje, dus besloot ik om deze te bestellen bij Pauw.com. Ik heb in het verleden heel veel goedkopere zomerjassen gekocht, maar die kon ik meestal na twee jaar alweer weggooien omdat ze helemaal versleten waren. Daarom was ik maar op zoek gegaan naar een duurdere en kwalitatief betere jas, zoals die van Woolrich dus.

De Woolrich zomerjas heb ik vorige week binnengekregen en mijn eerste indruk was al meteen positief. Hij ziet er namelijk heel mooi uit in het echt en de afwerking is ook erg goed. De knopen zitten bijvoorbeeld stevig erop genaaid en de goudkleurige rits is erg soepel. Verder vind ik de kleur van de jas zelf ook prachtig: het is een taupe-kleurtje en dus perfect voor de zomer. Mijn hele (zomer)garderobe bestaat namelijk ook uit kleuren zoals taupe, beige en nude, dus deze jas kan ik mooi ton sur ton dragen met de rest van mijn kleding. De parka is stoer en klassiek tegelijk, dus ik kan hem bij bijna alle gelegenheden aandoen. Zo had ik de jas gisteren bijvoorbeeld aan op een festival, maar ik zou de jas ook meenemen als ik op een citytrip ga. Ik draag de jas open voor een meer casual stijl, maar dichtgeritst is hij meteen een stuk chiquer.

De Woolrich parka is van een waterafstotend stofje gemaakt, dus met deze leuke jas overleef ik zomerse hoosbuien zonder moeite. Verder is het fijn dat de stof van deze zomerjas niet snel kreukt, dus kan ik hem bijvoorbeeld gewoon moeiteloos in mijn tas proppen als de temperaturen hoger zijn en ik zonder jas wil lopen. Ook zit er een capuchon bij, zodat ik er makkelijk mee door de regen kan fietsen en geen paraplu meer nodig heb. Ik ben dus supertevreden en ik denk dat ik hem nog erg vaak ga dragen! Ik zit er zelfs aan te denken om ook een winterjas van Woolrich te kopen, aangezien ik deze zomerjas eigenlijk bijna nooit meer uitdoe.