Wonen in Duitsland

Wonen in Duitsland

Waarom zou je in Duitsland gaan wonen als het ook in Nederland kan:

In het grensgebied met Emmen zijn verschillende soorten prachtige huizen te koop: Zowel twee-onder-een-kaphuizen als schitterende vrijstaande huizen. Verder zijn de zg. Resthöfe erg aantrekkelijk: voormalige boerderijen met een stukje grond in een buitengebied.

Het voordeel van verhuizen, eigenlijk emigreren, naar Duitsland is dat zowel de grond als de huizen goedkoper zijn. Ook is de kwaliteit van de huizen prima. Oostmakelaardij( www.oostmakelaardij.nl) is gevestigd in de grensstreek en heeft daardoor heel veel ervaring met het kopen van een huis in Duitsland en helpt je graag verder! Zij kunnen je o.a. informeren over aanvullende voorwaarden bij het afsluiten van een hypotheek.

Meer voordelen van wonen in Duitsland zijn de lagere prijzen voor huishoudelijke producten en levensmiddelen. Dit komt doordat het Duitse BTW tarief lager is dan in Nederland.

De Duitsers zullen jou en je gezin makkelijk accepteren en je strobreed in de weg leggen. Ze laten het aan jou over of je contact zoekt of niet. Het is echter wel zo dat men buiten de grote steden wat meer waarde hecht aan het contact met de buurt. De voorzieningen in Duitsland zijn prima en de scholen zijn goed.

Wat je niet moet vergeten:

Hoewel je bij een verhuizing naar Duitsland Nederlands staatburger blijft, moet je wel in Duitsland belasting betalen. Als je echter in Nederland blijft werken, wat natuurlijk prima kan in een grensstreek, valt de inkomstenbelasting niet onder het Duitse belastingstelsel.

Denk verder goed na als je gaat verhuizen met kinderen of de kinderen in Nederland naar school ( blijven) gaan of de overstap naar een Duitse school gaan maken. Voor allebei is wat te zeggen. Verder is de wetgeving rondom de sociale zekerheid behoorlijk complex. Laat je ook hier goed over voorlichten. Tot slot is ook de regelgeving rondom het meenemen van je eigen auto naar Duitsland nogal veelomvattend. Check goed of het uiteindelijk de moeite loont om je auto mee te nemen of dat het simpeler en voordeliger is om in Duitsland en auto te kopen.

Tenslotte:

Omdat Oostmakelaardij al lange tijd in de grensstreek werkt, heeft deze makelaardij een groot netwerk opgebouwd.. Hierdoor kunnen er op vragen op allerlei gebied worden beatwoord. Maak hier gebruik van en doe er je voordeel mee!