Wandelen Veluwe

Wandelen op de Veluwe

Er zijn een hoop mooie routes in Nederland die je kan gebruiken om te wandelen, maar een van de mooiste plekken om te wandelen blijft toch de Veluwe. Allerlei verschillende landschappen gemengd met leuke dorpjes maken dit een van de mooiste plekken van Nederland. In deze tekst gaan we kijken naar een aantal verschillende tips die te maken hebben met wandelen op de Veluwe.

De Veluwe

Met ongeveer 1000 m2 aan gebeid is de Veluwe een absolute aanrader voor een mooie wandeling. Het bosrijke gebied wat zich bevind in Gelderland zit vol met mooie routes. Een echt stukje natuur zoals de Veluwe kom je niet vaak meer tegen en daarom is de Veluwe een absolute aanrader voor verschillende wandelroutes.

Wandelen op de Veluwe

Er zijn een hoop verschillende wandelroutes op de Veluwe. Wanneer je op zoek bent naar een korte route dan kun je deze vinden, maar ook langere routes zijn aanwezig. De verschillende routes hebben dan ook verschillende kleuren zodat je altijd ook weer de weg terug kan vinden. Op de Veluwe vindt je een stukje ongerepte natuur. Dat zie je terug in de flora en fauna, maar ook in de dieren. Op de Veluwe bevinden zich namelijk grote groep zwijnen, herten en andere dieren. Op die manier heb je het idee dat je je echt in de natuur bevindt.

Accomodaties

Mocht je meerdere routes op de Veluwe willen bewandelen dan is het wellicht een idee om eens op zoek te gaan naar accommodatie. De Veluwe heeft een hoop verschillende campings om te overnachten, maar ook hotels vindt je in de buurt. Ook vindt je op de Veluwe het park de Hoge Veluwe. Hier kun je een fiets huren en het Kroller Moller museum bezoeken. Wanneer je voldoende het gedaan voor de dag kun je een mooi restaurant zoeken om een hapje te gaan eten.

Tot slot

Qua wandelingen heeft de Veluwe dus een breed scala aan mooie routes waardoor je je weer even in de ongerepte natuur lijkt te bevinden. Ook vindt je er een hoop accomodaties en restaurants.