Stobben frezen

Stobben frezen

Het aanleggen van een nieuw terras in de tuin, kan voor een aantal problemen zorgen, vooral wanneer er op deze plek bomen staan. Een boom die al meer dan 30 jaar op dezelfde plek heeft gestaan beschikt over een enorme wortelstronk. Voordat je het terras gaat aanleggen, zal zo’n boom met al zijn obstakels, op professionele wijze moeten worden verwijderd. De stobbe of boomstronk kan hardnekkig in de grond geworteld zitten. Zelf verwijderen is meestal geen optie.
Wigink.nl is een bedrijf wat gespecialiseerd is in bos- en boomverzorging. Bomen kappen en snoeien is een klus die dit bedrijf als geen ander kan uitvoeren. Zo ook het zogenaamde stobben frezen. De stobben(boomstronken)kunnen op specialistische wijze worden verwijderd met de stobben frees. Dit bedrijf is een van de weinigen die in het bezit is van deze krachtige, wendbare machine, die vrijwel op elke plek in de tuin aan het werk kan.

Stronken verwijderen op verschillende dieptes

De specialisten die bij Wigink.nl, werkzaam zijn hebben meer dan 20 jaar ervaring met het verwijderen van boomstronken. De stobben frees wordt gebruikt om de stronken als het ware te vermalen. Eigenlijk wordt een stobbe niet echt verwijderd maar verpulverd.
Je bent er zeker van dat de stronk is verdwenen en niet meer verder zal groeien. De pulp en/of snippers worden met de grond vermengd. Deze materie zal in de loop der tijd verteren. Een milieubewuste en natuurlijke manier van verwijdering.

Werkwijze bosbouwbedrijf Wigink.nl

Het bosbouwbedrijf zal een omschrijving van de omgeving en aanrijroute naar de freesplek moeten weten. Is deze oke, dan zal de graafmelding bij het Kadaster worden aangemeld. Als klant heb je daar geen omkijken naar. Vervolgens wordt een offerte gemaakt.

Geen inspectie vooraf
Wigink.nl., werkt door heel Nederland. Afstand is geen bezwaar. Wanneer de omstandigheden als normaal worden aangemerkt, komt dit bedrijf op een afgesproken tijdstip de stobben frezen.

Normale omstandigheden zijn o.a.:

  • Er mogen geen stukken ijzer of grote stenen in of aan de boomstronk zitten.
  • Voldoende werkruimte rondom de boomstronk.
  • Geen kabels of leidingen onder de grond rondom de freesplek
  • Stobben die niet dieper dan 20 cm beneden het maaiveld liggen
  • Stobben met een maximale Ø van 70 cm (gemeten op 10 cm boven maaiveld