Wildproeverij wild

Safari. op de Veluwe!

Een reis door en met de natuur, een reis door een landschap is niet compleet zonder eten en drinken. Ook bij langere reizen door Afrika bijvoorbeeld horen de dagelijkse maaltijden bij de belevenis. Het eten en drinken helpt het geheugen een plaats te geven aan de andere indrukken, afbeeldingen die gemaakt worden en gedachten die op reis beleefd worden.

Het woord Safari komt uit het Arabisch, via talen als het Swahili bij ons in het wildpark terecht en het betekend eigenlijk gewoon reis of reizen. Maar onze fantasie over ontdekkingsreizen door Afrika heeft het woord een andere betekenis gegeven. Het is nu eerder het zoeken naar avontuur, naar nieuwe belevenissen.

Op jacht.

Met een gids en een jager op pad om het eten voor vanavond te vinden, daar kan geen kippetje uit de diepvries in de supermarkt tegenop. Ook nog eens zien en beleven hoe van het afgeschoten dier een heerlijke maaltijd bereidt wordt is een hogere stap op de ladder van belevenissen!

De jacht is niet zomaar het zoeken en doden van een prooidier. Bij de jacht gaat het er om de omstandigheden voor de rest van de groep dieren te verbeteren. De jager gaat op zoek naar het dier dat de kudde te langzaam maakt en dat er voor zorgt dat het moederdier niet genoeg voedsel kan vinden, in het kort een dier met een handicap.

Dat dier zou in de wilde natuur niet overleven, maar kan goed laten zien hoe het leven in die natuur er werkelijk uit ziet. Ook in een park als de Hoge Veluwe leven dieren op een natuurlijke manier. Op Safari met Wildproeverij.nl kunt u een dag in dat leven meemaken.

Een bijzonder stukje van de natuur beleven, door het te proeven!

De maaltijd die de afsluiting van de dag vormt wordt bereidt voor uw ogen. De ingrediënten die niet direct uit het park komen zijn van hoge kwaliteit, net als de wijnen die als begeleiding geserveerd worden. Wildproeverij.nl Geeft u een dag om echt nooit te vergeten.