caravan

Review caravan

Een aantal jaar geleden kocht ik een caravan die na een paar jaar toch wat ging ergeren. Eigenlijk was deze caravan te lang, wat erg lastig is wanneer je een plekje op een camping in Spanje zoekt. Deze plekjes zijn over het algemeen klein en lastig om een wat grotere caravan neer te zetten. We zijn maar met twee personen, dus op zoek naar een kleiner model caravan die wel aan onze verwachtingen en eisen moet voldoen. Nou, die hebben wij gevonden bij de Jong in Hattem. De Bürstner Premio Life 490 TK kenmerkt zich door meerdere interessante voordelen: licht van gewicht, compact en wendbaar. Wij vonden de prijs/kwaliteitsverhouding prima. Wij hebben niet zo’n zware auto qua trekvermogen, maar deze caravan kan met elke doorsnee-auto prima worden getrokken

Verrassend groot

Ondanks dat de caravan veel kleiner is dan onze vorige sleurhut, is de ruimte verrassend groot. Er kunnen 6 slaapplaatsen worden gebruikt. Dit is handig, omdat wij soms een van de kinderen op bezoek krijgen. Het stapelbed in deze caravan is een goede oplossing.

Mijn lengte is 180 cm., maar in deze caravan kan ik comfortabel recht op staan. De tweepersoons bedden zijn 188 cm. lang. Ik kan hier goed mee overweg. De wanden hebben een hamerslag uitstraling en een witte kleur. Een mooie neutrale aanblik. Het hagelbestendige dak en het dakluik voldoen aan alle eisen. Wij zijn wat betreft deze caravan super tevreden.

Huurcampers

We hebben in dubio gestaan om een camper aan te schaffen. Het nadeel vinden wij, dat je niet even snel met de auto weg kunt wanneer je eenmaal bent gesetteld op een camping. Je moet altijd de hele camper meenemen wanneer je wat verder weg wilt van je camping. Een camper is natuurlijk prima, zolang je in de buurt van je camping blijft en fietsen meeneemt. De Jong campers in Hattem heeft de mogelijkheid om een camper te huren. Zo kun je er achter komen of een camper bij jou situatie vind passen.
De Jong heeft verschillende campers in de verhuur. Kampeerauto’s geschikt voor 2 personen maar ook grotere exemplaren, geschikt voor 4 volwassenen. Per week 1750 km vrij. (30 ct per extra gereden km.) Vanaf 3 weken onbeperkt. Een prima optie om eens met vakantie te gaan in een camper. Huurperiodes zijn van vrijdag tot vrijdag. Deze caravanverhuurder heeft wel een aantal huurvoorwaarden opgesteld. Zo kun je niet met een huisdier in de kampeerauto’s omdat er slechte ervaringen zijn geweest. Zo zijn er nog meer eisen die opgesteld zijn in de voorwaarden. De Jong heeft een locatie in Hattem (Hattemerbroek) en in Roosendaal. Kijk voor informatie op de website.