marathon

Klaar voor de New York Marathon met deze loopband!

Al jaren is het mijn grote droom om de marathon van New York te lopen, dus daar moet ik natuurlijk hard voor gaan trainen! Helaas heb ik wel een drukke baan waardoor ik niet altijd buiten kan hardlopen. Daarom besloot ik laatst een loopband bij Fitnessapparaat.nl te bestellen. Ik wilde mijn grote droom namelijk zo snel mogelijk verwezenlijken en daar keihard mijn best voor doen!

Ik koos voor de Kettler Track Experience loopband, omdat je bij deze verschillende snelheden en hellingshoeken in kan stellen. Tijdens de New Yorkse marathon heb je namelijk ook te maken met verschillende hellingen, dus leek het me slim om me hier ook alvast goed op voor te bereiden. Ik moet zeggen dat ik deze helling-optie echt aan te beleven vind, want het lijkt bijna alsof je buiten een heuvel op aan het rennen bent. Verder heeft deze loopband een snelheidsbereik van 0,8 tot 20 km/u, waardoor je dus makkelijk bijvoorbeeld sprintjes kunt trekken. Je kan heel makkelijk schakelen tussen de snelheden zodat je snelle sprintjes kunt afwisselen met langzamere snelheden. Ik ben verder echt te spreken over de verschillende programma’s die deze Kettler Track Experience loopband aanbiedt (in totaal 38 programma’s, dus voor ieder wat wils!). Mijn man gebruikt de loopband namelijk ook weleens en hij traint niet op lange afstanden, maar doet juist korte intervaltrainingen. Het is dus erg fijn dat we allebei de loopband kunnen gebruiken en deze kunnen instellen op onze eigen persoonlijke behoeften. Daarnaast zit er op deze loopband ook een moderne MDS magneet demping. Dit vond ik ook enorm belangrijk, want tijdens het rennen van lange afstanden kun je het beste de belasting op je knieën en andere gewrichten zoveel mogelijk beperken. Ik merk bij mezelf dat sinds ik deze loopband heb, ik minder last heb van pijntjes en andere ongemakken bij mijn enkels en knieën (bij mij zijn deze gewrichten namelijk het meest blessuregevoelig). Dit was wel anders toen ik enkel buiten ging hardlopen.

Ik dacht eerst dat ik toch niet heel vaak op de loopband te vinden zou zijn, maar sinds ik deze loopband gekocht heb, ben ik nog maar zelden buiten gaan hardlopen. Ik vind het veel fijner om het op de loopband te doen! Ik ben dus erg blij met deze aankoop. Ik raad deze loopband aan voor iedereen die ook aan het trainen is voor een marathon en geen tijd of zin heeft om buiten trainingen te doen.