Hypotheek berekenen voor een prachtige woning

Na twee jaar met plezier in een huurhuis gewoond te hebben, besloot ik vorig jaar om samen met mijn vriend een huis te kopen. Aangezien we allebei niet echt verstand hadden van het kopen van een huis en alles wat daarbij komt kijken, hebben we de hulp van Confinced.nl ingeschakeld. Deze hypotheekadviseur is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners, dus dit betekent dat zij officieel erkend zijn en de EHP-opleiding met goed gevolg hebben afgerond. Dit gaf ons al een geruststelling. We wilden namelijk onafhankelijk, deskundig en persoonlijk advies hebben over het kopen van een huis en de mogelijke maximale hypotheek die we zouden kunnen krijgen.

In een mail aan de hypotheekadviseur van van Confinced.nl hebben we onze financiële situatie kort uitgelegd en gevraagd wat er zoal voor ons mogelijk zou kunnen zijn. We kregen een uitgebreide mail terug en een uitnodiging om eens langs te komen voor een gesprek. We konden de week erna al terecht en het gesprek was erg informatief. Het is toch fijn om een gezicht te hebben van degene die ons adviseert bij het nemen van zulke grote beslissingen in het leven. Er werd echt naar ons geluisterd en we kregen ook slimme tips mee over aandachtspunten waar we op moesten letten als we een huis zouden kopen. Onze persoonlijke situatie, toekomstplannen en wensen werden allemaal meegenomen en er werd zelfs een planningssoftware gebruikt om een heldere prognose van onze huidige en toekomstige financiële situatie op de lange termijn te krijgen. Dit heeft ons enorm geholpen om betere keuzes te maken, dus we waren erg blij dat we persoonlijk langs waren gekomen voor dit waardevolle gesprek!

Na het gesprek kregen we een kaartje mee en konden we altijd bellen als we meer vragen hadden of eenmaal een huis gevonden hadden en we deze graag zouden willen kopen. Met heel veel geluk vonden we na 1,5 maand al een huis waar we op wilden bieden! Dankzij de hypotheekadviseur hadden we ons al goed voorbereid, dus het bieden en hypotheek regelen bij de bank ging erg vlot en makkelijk allemaal. We waren niet de enige bieder, dus het was wel eventjes spannend om af te wachten. Uiteindelijk hoorden we dat ons bod geaccepteerd was en dat was mede te danken aan de vlotte afhandeling van onze kant. Ik ben dus heel blij dat we dankzij Confinced goed voorbereid op huizenjacht gegaan zijn en dat we nu dus in ons droomhuis zitten!