Makelaar Duitsland

Huis kopen in Duitsland met dé makelaar

Op het moment dat je de keuze maakt om te verhuizen moet je een hoop regelen. Helemaal als je een huis wil kopen in een ander land. Als je een huis wil kopen in Duitsland dan weet je misschien niet waar je moet beginnen. Het is eigenlijk niet zo moeilijk. Om een huis te kopen heb je een makelaar nodig. Dit kan een Nederlandse makelaar zijn die samenwerkt met een Duitse makelaar. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een Duitse makelaar. Kies je voor de laatste optie hou dan even rekening met de volgende dingen.

In Duitsland zijn er tussen de 10.000 en 20.000 makelaars werkzaam. Van deze makelaars zijn er 7000 aangesloten bij de makelaarsvereniging IVD (Immobilienverband Deutschland) Het beroep van de makelaar is in Duitsland eenvoudig uit te oefenen. Er is toestemming nodig van de overheid, met een vergunning kan je als makelaar werkzaam zijn. De makelaar heeft in Duitsland dan ook geen kennis van juridische, bouwtechnische en fiscale zaken.

Commissie

Het is niet wettelijk vastgesteld hoeveel makelaarscommissie je betaalt aan de makelaar. Om vervelende situaties te voorkomen is het goed om dit soort zaken schriftelijk vast te leggen.

Het kopen van een huis

In Duitsland koop je een huis in twee stappen. Het eerste proces is het kaufvertrag, de koopovereenkomst. Het tweede proces is auflassung, het officiële gedeelte waarnaar je eigendom bent van je woning. Indien dit het geval is moet je eigendom worden ingeschreven in het grondboek (kadastar.) Pas als je bent ingeschreven in het grondboek ben je eigenaar van je woning.

Notaris inschakelen

Is er een stuk grond bij je woning en wil je zeker weten dat je hier ook eigendom van bent? Dan is het nodig om dit schriftelijk te laten vastleggen bij de notaris. Vooral omdat schriftelijke afspraken met een Duitse makelaar niet binden zijn. Deze schriftelijke verklaring van de notaris is nodig bij de auflassung en het kaufvertrag.

Dit is dus heel belangrijk om alles goed te regelen. Ben je nog op zoek naar een prachtige woning in Duitsland maar wil je wel dat alles goed wordt geregeld? Bij Oostmakelaardij.nl helpen we je graag verder om alle administratie voor je op orde te maken en alles voor je te regelen. Met de hulp van Oostmakelaardij.nl hoef jij je nergens meer zorgen om te maken.