Aanhangerrijbewijs

Haal je rijbewijs BE bij rijschool Wildenberg

Ga je op vakantie met een caravan of heb je een aanhangwagenrijbewijs nodig om je werk te kunnen doen? Dan helpt Rijschool Wildenberg je de weg op. Met meer dan 50 jaar ervaring in de gelederen is het familiebedrijf dé plek om je rijbewijs BE in de regio Eindhoven te halen.

Wanneer mag je met een aanhanger de weg op?
In Nederland is het verplicht om het rijbewijs BE in bezit te hebben als je met een aanhanger boven een bepaald gewicht de weg op gaat. In de praktijk gelden de volgende regels bij rijbewijs BE:

  • Het gewicht van de aanhanger (leeggewicht + laadvermogen) is maximaal 3500 kilogram
  • In sommige gevallen mag je een aanhanger gebruiken die zwaarder is dan 3500 kilogram

Lespakketten
Rijschool Wildenberg heeft verschillende lespakketten voor het aanhangwagenrijbewijs. Voor er bepaald wordt welk pakket voor jou geschikt is wordt er een intest van 90 minuten afgenomen. Vervolgens kun je 3 of 6 lessen nemen voor het examen plaatsvindt. Het slagingspercentage van deze examens ligt tussen de 80 en 100%.

Caravantraining
Het is niet voor iedereen even makkelijk om met een auto-caravancombinatie te rijden. Het gebeurt meer dan eens dat mensen paniekerig lastige manoeuvres proberen te maken met een caravan achter hun auto. Om zelfverzekerd op pad te gaan kun je bij rijschoolwildenberg.nl een training 2,5 of 2 uur volgen.