Huis Duitsland

Een huis kopen in Duitsland

Het kan voor personen om meerdere redenen aantrekkelijk zijn om een woning in Duitsland te kopen. De woonhuizen zijn in Duitsland over het algemeen groter dan in Nederland en zijn degelijk gebouwd. De tuinen die bij de woningen horen zijn ook groter dan in Nederland. Toch kun je niet zomaar even een woning in Duitsland kopen. Het Duitse recht is anders dan het recht in Nederland. Daarom moet je een makelaar inschakelen die weet hoe het Duitse recht in elkaar zit en weten wat er gedaan moet worden om een huis in Duitsland te kopen. Zo’n makelaar vind je bij Oostmakelaardij.nl. Een makelaar van Oostmakelaardij.nl zal je vanaf het begin begeleiden totdat de afwikkeling is gedaan.

Het kopen

Bij de koop van Duits onroerend goed is een notariële akte nodig. De tussenkomst van een notaris is nodig voor het maken van een koopovereenkomst van je toekomstige woning. Wil je de woning in eigendom krijgen, heb je twee overeenkomsten nodig. Dat zijn de koopovereenkomst, maar ook een overeenkomst waarin vermeld staat dat beide partijen het eens zijn dat de grond die bij het huis hoort ook wordt overgedragen aan de koper. Om kosten te besparen worden deze vaak in een overeenkomst vastgelegd. Zodra je getekend hebt, zal je je aan de koop moeten houden. Daarom is het belangrijk dat de financiering goed is geregeld wanneer je een woning in Duitsland koopt. Nu zal de makelaar die je in de arm hebt genomen je daarbij goed begeleiden. Er is een mogelijkheid om een financieringsvoorbehoud te laten opnemen. Dat kan een speling bieden van 2 tot 3 weken. Het is niet gebruikelijk om in Duitsland zo’n ontbindende voorwaarden te laten opnemen. Dus wees voorzichtig om dat te doen.

Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning geldt een vrijwaringstermijn. Een verkoper zal vijf jaar verplicht zijn om eventuele gebreken die binnen vijf jaar optreden na de aankoop, moeten verhelpen.

Koop dus niet op eigen houtje een huis in Duitsland. Maak gebruik van een goede makelaar die weet wat er gedaan moet worden om het huis dat je wilt hebben op je naam te krijgen. Voor een goede makelaar die van wanten weet, kun je terecht bij Oostmakelaardij.nl