Funda Duitsland

De Duitse variant van Funda

Iedereen kent Funda, maar waar moet je op kijken als je een huis in Duitsland wilt kopen? De naam voor de site die een overzicht geeft van de huizen die in Duitsland te huur en te koop worden aangeboden heet immobolienscout.de.

Echter, op onze eigen Funda staan ook huizen in Duitsland te koop of te huur. Samen met Holland Immocenter wordt het je dus wel erg gemakkelijk gemaakt om te zoeken in het aanbod. Dit aanbod bestaat uit allerlei typen huizen en varieert van een rijtjeshuis in een dorp tot een vrijstaand huis in een landelijk gebied en alles wat daartussen ligt.

Holland Immocenter is een makelaardij die gevestigd is in de grensstreek van Duitsland en is de grootste makelaardij in de buurt van steden als het Duitse Gronau en het Nederlandse Emmen. Doordat zij al zeer lange tijd gevestigd zijn in dit gebied en daar inmiddels de grootste makelaardij zijn, hebben ze een groot netwerk opgebouwd en kunnen zij potentiële emigranten op veel gebieden wegwijs maken. Hun persoonlijke benadering geeft net dat beetje extra aan iemand die op het punt staat om op zowel het gebied van financiën als op het persoonlijke vlak een enorme stap te maken.

Verhuizen naar Duitsland, in de grensstreek van Nederland, heeft zo zijn voordelen: de huizen zijn er goedkoper dan in Nederland en het aanbod is groot. De huizen zijn gebouwd van degelijk materiaal. Verschillende goederen zijn er, door het lagere BTW tarief, goedkoper dan in Nederland. De Duitsers die woonachtig zijn in dit grensgebied staan open voor Nederlanders en zullen hen hartelijk ontvangen. De voorzieningen zijn er prima te noemen, maar verdiep je wel in de regelgeving, want deze verschilt op sommige gebieden wel met die in Nederland. Ook op het persoonlijke vlak zijn er wat omgangsregels die het waard zijn om te weten, om zo een optimale start in een nieuwe woonplaats in een ander land te maken.