Allesvieren.nl, een feestelijke website!

Allesvieren.nl is een handige website waar je alles kunt vinden over de meest gevierde feestdagen.

Welke informatie kun je vinden op deze website?

In Allesvieren.nl kun je lezen over de oorsprong van bijzondere feesten en gebeurtenissen, wanneer en waar het gevierd wordt. Alles staat keurig op alfabetische volgorde, zodat je het prima kunt vinden. Je vindt deze onderwerpen rechtsboven in de website. Op dit moment vind je informatie over:

Halloween
Op deze site vind je alles over wanneer dit feest is, hoe dit feest gevierd wordt en in welke landen. Verder lees je over de geschiedenis van Halloween.

Hemelvaart
Over Hemelvaart lees je wat het is en wat het met Pasen te maken heeft, wanneer en waar het wordt gevierd en wat er in Nederland aan gedaan wordt.

Herfst-Equinox
Herfst-Equinox is het einde van de zomer en het begin van de herfst. Wanneer begint de herfst precies en wat betekent dit in de natuur?
Sommige bouwwerken zijn speciaal zo gemaakt dat de lichtinval handig samenvalt met de wisseling van de seizoenen. Lees er alles over op Allesvieren.nl.

Internationale Vrouwendag
Op deze dag wordt stilgestaan bij de vrouwenemancipatie. Solidariteit en strijdbaarheid staan centraal deze dag. Je leest op deze site om welke reden het op 8 maart gevierd wordt. Wat doet men eraan in Nederland? Is het vieren van deze dag nog nodig? Hoe staat het tegenwoordig met de vrouwenemancipatie? Zijn er nog veel verschillen in behandeling tussen mannen en vrouwen? Welke activiteiten worden er georganiseerd op deze dag?

IJsheiligen
Waar komt de naam IJsheiligen vandaan? Wat heeft het te maken met planten en kou?

Pinksteren
Een christelijk feest, wereldwijd gevierd. Wat heeft het met Jezus en Hemelvaart te maken? Op deze site vind je de antwoorden op al je vragen.

Deze lijst is inmiddels aangevuld met: Moederdag Waar komt Moederdag vandaan? Is het een commerciële dag of is het meer dan dat? Wanneer en waar wordt deze dag gevierd? Chinees Nieuwjaar Het Chinees Nieuwjaar wordt in steeds meer landen gevierd. Je leest iets over de legende, het Nieuwjaarsprogramma, de cadeaus die men elkaar geeft en het Lantaarnfeest, het slot van het Chinees Nieuwjaar. Ramadan Dit is een moslimfeest. Je leest waar en wanneer het gevierd wordt, over de vastenperiode, het halal voedsel en het slotfeest: het Suikerfeest.

Deze lijst zal wellicht mettertijd nog aangevuld worden met andere feesten en/of gebeurtenissen die het vermelden waard zijn. Kijk gerust eens op deze site. Het is leuk en leerzaam. Misschien is het een aanleiding om eens mee te doen met een feest waar je nog niet veel over wist. Want één ding is zeker: Alles moet gevierd worden: Allesvieren.nl